fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Noodlanding in Rusland wordt twee passagiers fataal’ | Video

Een noodlanding met een Antonov An-24 in Rusland is twee passagiers fataal geworden. Zeven anderen zijn gewond geraakt, zo meldt The Moscow Times.

Crash

Tijdens een noodlanding in de autonomie republiek Boerjatië, wat in het zuiden van Oost-Siberië ligt, zijn twee passagiers om het leven gekomen en zeven anderen gewond geraakt. In totaal zaten er 46 personen in het vliegtuig. De vlucht van Nizhneangarsk naar Oelan-Oede werd door de Russische regionale luchtvaartmaatschappij Angara uitgevoerd. Een van de twee overledenen zou de piloot zijn en een nog onbekende passagier.

Noodlanding

De An-24 zou tijdens het opstijgen motorproblemen hebben ervaren, waarop de piloten besloten terug te keren. Tijdens de landing kwam het vliegtuig hard op de grond, waardoor het van de baan schoot en tegen een klein gebouw knalde. Daarop vloog het toestel in brand, maar kon de brandweer het vuur snel onder controle krijgen.

Onderzoek

Er wordt een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval op poten gezet, omdat de onderzoekscommissie denkt dat nalatigheid en overtredingen ten grondslag liggen aan de crash. In onderstaande video’s is het moment van de crash te zien en hoe de brandweer het vliegtuig blust.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button