fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Para’s Teuge oefenen voor record

Het Nationaal Paracentrum op Teuge Airport, tegenwoordig luisterend naar de naam Skydive Teuge, bestaat dit jaar een halve eeuw. Komend weekend wil men in de lucht een formatie vormen van 50 parachutisten.

Grootste formatie

Dat wordt dan de grootste formatie boven Nederland ooit. Het gaat om een internationaal CF evenement met gespecialiseerde coaching. CF staat voor ‘canopy formation’, het betekent dat de parachute direct na het uitspringen opent. Men maakt figuren met de parachute en met elkaar.

Caravan

Voor de recordpoging wordt niet alleen gebruik gemaakt van beide Cessna Caravans van Skydive Teuge. Ook de PH-JMP van Hoogeveen zal aanwezig zijn en mogelijk ook nog een Duitse Caravan uit Damme. Sinds maandag wordt voor het record al flink geoefend. Donderdag en vrijdag (met uitloop naar zaterdag) moet de recordpoging plaatsvinden. Het evenement wordt met een besloten feest, barbecue en reünie afgesloten op zaterdagavond. Skydive Teuge is met 40.000 sprongen op jaarbasis het op een na grootste paracentrum van Europa. Van alle parachutesprongen in Nederland wordt de helft gedaan vanaf Teuge.

Copyright Remco de Wit

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button