LiefhebberNaast het nieuws

Para’s Teuge oefenen voor record

Het Nationaal Paracentrum op Teuge Airport, tegenwoordig luisterend naar de naam Skydive Teuge, bestaat dit jaar een halve eeuw. Komend weekend wil men in de lucht een formatie vormen van 50 parachutisten.

Grootste formatie

Dat wordt dan de grootste formatie boven Nederland ooit. Het gaat om een internationaal CF evenement met gespecialiseerde coaching. CF staat voor ‘canopy formation’, het betekent dat de parachute direct na het uitspringen opent. Men maakt figuren met de parachute en met elkaar.

Caravan

Voor de recordpoging wordt niet alleen gebruik gemaakt van beide Cessna Caravans van Skydive Teuge. Ook de PH-JMP van Hoogeveen zal aanwezig zijn en mogelijk ook nog een Duitse Caravan uit Damme. Sinds maandag wordt voor het record al flink geoefend. Donderdag en vrijdag (met uitloop naar zaterdag) moet de recordpoging plaatsvinden. Het evenement wordt met een besloten feest, barbecue en reünie afgesloten op zaterdagavond. Skydive Teuge is met 40.000 sprongen op jaarbasis het op een na grootste paracentrum van Europa. Van alle parachutesprongen in Nederland wordt de helft gedaan vanaf Teuge.

Copyright Remco de Wit

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.
Back to top button
Close
Close