IndustrieInflightInnovatieNieuwsNL nieuwsProfessional

Team Delft wint Airbus wedstrijd

Het team Zero Heroes Van de technische Universiteit Delft heeft de twee jaarlijkse wedstrijd van Airbus “fly your ideas” Gewonnen. Teams uit Engeland, Argentinië, Duitsland, en Schotland lieten zij achter zich.

De studenten wonnen met een systeem dat allerlei bedrading rond de vliegtuigstoel overbodig maakt. Zo kan de cabin crew op de hoogte gebracht worden van niet gesloten veiligheidsriemen en niet goed gesloten bagagelockers, via een volledig draadloos systeem. Het bespaart gewicht en veel tijd van het cabinepersoneel.

Vier jaar geleden won een team uit Delft ook al de wedstrijd van Airbus.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button