fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

‘Wizz Air mogelijk met A321XLR naar India’

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air wil haar routenetwerk uitbreiden zodra zij de Airbus A321XLR aan de vloot kan toevoegen. Mogelijk dat de airline Oost-Europa met India zal verbinden, zo zegt Wizz Air-ceo Jozsef Varadi in een interview met Bloomberg.

Uitbreiden

Als Wizz Air over vier jaar de Airbus A321XLR (Extra Long Range) aan haar vloot zal toevoegen, kan de prijsvechter haar netwerk ook verder uitbreiden. Zo denkt Varadi aan routes tussen Londen en Dubai en vanuit luchthavens in centraal- en oost-Europa naar India; ‘we zullen de punten van ons bestaande netwerk met elkaar verbinden, maar we zullen ook naar nieuwe kansen kijken. De XLR wordt over vier jaar geleverd, dus we hebben ruim de tijd om dat uit te werken.’

Indigo Partners

De A321XLR’s die Wizz Air geleverd krijgt, komen uit een grotere bestelling van moederbedrijf Indigo Partners. Deze plaatste op de Paris Air Show een bestelling voor vijftig A321XLR’s. Zoals het er nu naar uitziet gaan 20 toestellen naar Wizz Air, 18 naar Frontier Airlines en 12 naar JetSmart.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button