fbpx
AirlinesBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘737 MAX-problemen op z’n vroegst in september opgelost’

Een oplossing voor de problemen waar de Boeing 737 MAX mee kampt, zullen op z’n vroegst in september opgelost zijn, zo vertelt een Boeing-medewerker aan Reuters.

Problemen

Sinds maart staan alle Boeing 737 MAX-vliegtuigen aan de grond wegens een probleem met het zogenoemde MCAS, waardoor er twee toestellen zijn neergestort in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software. Voor dat probleem is er een oplossing gevonden, maar tijdens testen in een simulator is er een nieuw probleem ontdekt. Volgens de Boeing-medewerker zou een oplossing voor dat euvel pas op z’n vroegst in september klaar zijn.

Grond

Door het nieuw gevonden probleem hebben al twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen besloten hun MAX-vloot langer dan gepland aan de grond te houden. Zo laat United Airlines de vliegtuigen minstens tot en met september staan en gaf Southwest Airlines aan tot minstens 1 oktober niet met de MAX te vliegen. Het aan de grond houden van de toestellen heeft een financiële impact op de operaties van de maatschappijen, waardoor ze ook bij Boeing aankloppen voor een vorm van schadevergoeding.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button