fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Air Canada neemt Air Transat over

Air Canada neemt Air Transat over. Dat zijn de twee luchtvaartmaatschappijen overeengekomen, zo meldt de de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada.

Overname

Air Canada (AC) neemt alle aandelen van Air Transat (AT) over. De prijs die AC voor de overname zal betalen komt uit op ongeveer 520 miljoen Canadese dollar (348,4 miljoen euro). Dat komt neer op een bedrag van 8,71 euro per aandeel. Beide maatschappijen, waarvan de hoofdkantoren alle twee in Montreal staan, zijn blij met de gang van zaken. Als alle plannen en financiĂ«le handelingen worden goedgekeurd door toezichthouders kan de deal ‘begin 2020’ afgerond worden, aldus Air Canada.

Canada

De overname van AT door AC is niet de enige verschuiving in het Canadese luchtvaartlandschap. Zo heeft de Canadese investeerder Onex Corporation de, eveneens Canadese, low-cost maatschappij WestJet gekocht. De investeerder heeft voor een prijs van 5 miljard Canadese dollar (3,3 miljard euro) luchtvaartmaatschappij WestJet overgenomen. De maatschappij blijft onder dezelfde naam haar operaties uitvoeren en zal zowel het netwerk als de vloot in de toekomst verder uitbreiden, aldus WestJet.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button