fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Canada keurt grensoverschrijdende joint-venture Delta en WestJet goed

De Canadese marktwaakhond Canadian Competition Bureau heeft de grensoverschrijdende joint-venture tussen het Amerikaanse Delta Air Lines en Canadese WestJet goedgekeurd, zo meldt Delta.

Joint-venture

Iets meer dan een jaar geleden, op 20 juli 2018, kondigde Delta een grensoverschrijdende joint-venture met het Canadese WestJet aan. De al bestaande samenwerking tussen beide maatschappijen wordt verder uitgediept en moet op verschillende punten een verbetering worden van het huidige aanbod van vluchten tussen de buurlanden. Zo worden er nieuwe directe verbindingen naar nieuwe bestemmingen gevormd, wordt de codeshare uitgebreid en worden de vluchtschema’s beter op elkaar aangepast. Er was echter nog geen goedkeuring voor deze samenwerking.

Goedkeuring

Nu heeft de Canadese marktwaakhond deze goedkeuring gegeven voor de beoogde samenwerking. De ceo’s van beide maatschappijen, Ed Sims voor WestJet en Ed Bastian voor Delta, zijn blij met de beslissing. Volgens beide heren zal, als het Amerikaanse ministerie van Transport de joint-venture nog goedkeurt, een hoop voordelen voor de reizigers tussen Canada en de Verenigde Staten opleveren.

WestJet

Halverwege mei werd WestJet overgekocht door de Canadese investeerder Onex Corporation. De investeerder heeft voor een prijs van 5 miljard Canadese dollar (3,3 miljard euro) de luchtvaartmaatschappij overgenomen. Een andere verschuiving in het Canadese luchtvaartlandschap is de overname van Air Transat door Air Canada.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button