fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Canada keurt grensoverschrijdende joint-venture Delta en WestJet goed

De Canadese marktwaakhond Canadian Competition Bureau heeft de grensoverschrijdende joint-venture tussen het Amerikaanse Delta Air Lines en Canadese WestJet goedgekeurd, zo meldt Delta.

Joint-venture

Iets meer dan een jaar geleden, op 20 juli 2018, kondigde Delta een grensoverschrijdende joint-venture met het Canadese WestJet aan. De al bestaande samenwerking tussen beide maatschappijen wordt verder uitgediept en moet op verschillende punten een verbetering worden van het huidige aanbod van vluchten tussen de buurlanden. Zo worden er nieuwe directe verbindingen naar nieuwe bestemmingen gevormd, wordt de codeshare uitgebreid en worden de vluchtschema’s beter op elkaar aangepast. Er was echter nog geen goedkeuring voor deze samenwerking.

Goedkeuring

Nu heeft de Canadese marktwaakhond deze goedkeuring gegeven voor de beoogde samenwerking. De ceo’s van beide maatschappijen, Ed Sims voor WestJet en Ed Bastian voor Delta, zijn blij met de beslissing. Volgens beide heren zal, als het Amerikaanse ministerie van Transport de joint-venture nog goedkeurt, een hoop voordelen voor de reizigers tussen Canada en de Verenigde Staten opleveren.

WestJet

Halverwege mei werd WestJet overgekocht door de Canadese investeerder Onex Corporation. De investeerder heeft voor een prijs van 5 miljard Canadese dollar (3,3 miljard euro) de luchtvaartmaatschappij overgenomen. Een andere verschuiving in het Canadese luchtvaartlandschap is de overname van Air Transat door Air Canada.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button