fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

China Southern neemt eerste A350-900 in ontvangst

China Southern Airlines heeft haar eerste Airbus A350-900 in ontvangst genomen. Het is de eerste van twintig A350’s, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Ontvangst

De eerste A350-900 is door China Southern in ontvangst genomen. Eind april 2017 plaatste de maatschappij een order voor 20 van deze vliegtuigen. De cataloguswaarde van de bestelling bedroeg toen 6 miljard dollar (5,26 miljard euro). De vliegtuigen zullen nog tot en met 2022 aan de airline geleverd worden.

A350

De A350-900 van China Southern biedt ruimte aan 314 passagiers. Daarvan kunnen er 28 plaatsnemen in business class, 24 in premium economy en de resterende 262 passagiers in economy. Het toestel zal ingezet worden op de binnenlandse route tussen Guangzhou en Shanghai en Beijing.

Eerste A350-900 voor China Southern ©Airbus

Emirates

Een andere nieuwigheid bij de Chinese maatschappij is een codeshare met Emirates. In februari van dit jaar tekende zij een intentieverklaring voor deze samenwerking. De codeshare-overeenkomst moet het voor reizigers makkelijker maken om vanuit China naar het Midden-Oosten te vliegen en andersom.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button