AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A330neo voor Lion Air Group vliegt voor het eerst

De eerste Airbus A330neo voor de Lion Air Group is voor het eerst de lucht in gegaan. Binnen enkele weken wordt het toestel aan de Indonesische luchtvaartmaatschappij geleverd, zo meldt Airbus.

A330neo

Het moederbedrijf van het Indonesische Lion Air neemt in totaal tien A330neo’s in de vloot, acht daarvan worden gehuurd via BOC Aviation. De toestellen voor Lion Air bieden ruimte aan 440 passagiers. Ze worden door Lion Air ingezet op de thuismarkt. “En als charter voor pelgrimstochten naar Saudi-Arabië”, aldus Airbus. Behalve Lion Air behoren ook Wings Air, Batik Air, Lion Bizjet, Malindo Air (Maleisië) en Thai Lion Air (Thailand) tot de Lion Air Group. Thai Lion zal de A330neo gebruiken voor longhaul-routes vanuit Thailand.

Boeing 747

De Lion Air Group heeft niet alleen Airbus-toestellen in gebruik, ook vliegt het met Boeing-vliegtuigen. Tot enkele maanden geleden vloog de maatschappij ook nog met een Boeing 747. Tegenwoordig vliegt Lion Air niet meer met de Jumbojet, want in maart van dit jaar kondigde de maatschappij aan de Queen of the Skies met pensioen te sturen. De A330-900’s worden de vervangers van de 747’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close