Air France-KLMAirbusBoeingEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Geen A350’s maar Dreamliners voor KLM

Waar de komst van de eerste A350 voor KLM met een jaar was uitgesteld, komt het toestel nu helemaal niet meer, zo meldt Air France-KLM. De Nederlandse maatschappij krijgt nu alleen Dreamliners.

Wissel

In eerste instantie zou KLM in 2021, een jaartje later dan verwacht, haar eerste Airbus A350-900 in ontvangst nemen. Nu maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie bekend dat het toestel helemaal niet meer aan de KLM-vloot wordt toegevoegd. De A350’s van KLM gaan naar Air France en de Boeing 787’s van Air France naar KLM. Het bedrijf wil zo ‘vlootefficiëntie realiseren.’

A350

Moederbedrijf Air France-KLM tekende in juni 2013 voor 25 A350-900 XWB’s bij Airbus en nam een optie op nog eens 25 toestellen van dit type. Van de totale bestelling waren zeven A350’s bestemd voor KLM en zouden de toestellen worden afgeleverd tussen 2020 en 2022, de eerste in het eerste kwartaal van 2020. Die deadline schoof een jaar op, maar is nu helemaal van de baan.

KLM

Wat ook niet doorgaat is de ontvangst van KLM’s eerste Boeing 787-10 die voor zaterdag 29 juni gepland stond. Boeing kan de deadline niet halen, waardoor KLM nog enkele dagen moet wachten op haar nieuwe toestel. ‘KLM exploiteert momenteel dertien Boeing 787-9s en ontvangt haar eerste Boeing 787-10 in juni 2019. Deze vloot zal verder groeien tot een totaal van 21 Boeing 787’s aan het einde van 2020 waar de zes Boeing 787’s aan worden toegevoegd die oorspronkelijk waren bedoeld voor Air France’, aldus Air France-KLM.

Air France

Air France krijgt op haar beurt de zeven A350’s die oorspronkelijk voor KLM bedoeld waren. De eerste van deze toestellen wordt in september van dit jaar verwacht.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close