AirlinesCO2DuurzaamheidFrequente reizigerOverig nieuws

Makkelijke CO2-compensatie voor reizigers bij Zwitserse airline

De Zwitserse vakantie-maatschappij Edelweiss, een dochteronderneming van Lufthansa, heeft het de reiziger makkelijk gemaakt om voor CO2-compensatie te kiezen, zo meldt Lufthansa.

CO2-compensatie

Edelweiss heeft de optie om voor CO2-compensatie te kiezen geïntegreerd in het boekingssysteem. Hierdoor kunnen reizigers de optie makkelijke aanvinken en wordt het bedrag om de CO2-uitstoot te compenseren verrekend bij het bedrag van het vliegticket.

Verrekening

De verrekening gaat als volgt; het bedrijf myclimate berekent de CO2-uitstoot per passagier per vlucht. Dit bedrag wordt aangegeven in een kadertje en als de passagier wil kan hij of zij dat bedrag bij de ticketprijs voegen. Austrian Airlines, een andere dochtermaatschappij van Lufthansa, heeft deze optie al in haar boekingssysteem.

Doel

Het doel is om de reizigers zo bewuster te maken van de CO2-uitstoot van hun vlucht én projecten te steunen die de reductie van CO2 bewerkstelligen. Zo promoot myclimate op Madagaskar kookelementen op zonne-energie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button