AirlinesCO2DuurzaamheidFrequente reizigerOverig nieuws

Makkelijke CO2-compensatie voor reizigers bij Zwitserse airline

De Zwitserse vakantie-maatschappij Edelweiss, een dochteronderneming van Lufthansa, heeft het de reiziger makkelijk gemaakt om voor CO2-compensatie te kiezen, zo meldt Lufthansa.

CO2-compensatie

Edelweiss heeft de optie om voor CO2-compensatie te kiezen geïntegreerd in het boekingssysteem. Hierdoor kunnen reizigers de optie makkelijke aanvinken en wordt het bedrag om de CO2-uitstoot te compenseren verrekend bij het bedrag van het vliegticket.

Verrekening

De verrekening gaat als volgt; het bedrijf myclimate berekent de CO2-uitstoot per passagier per vlucht. Dit bedrag wordt aangegeven in een kadertje en als de passagier wil kan hij of zij dat bedrag bij de ticketprijs voegen. Austrian Airlines, een andere dochtermaatschappij van Lufthansa, heeft deze optie al in haar boekingssysteem.

Doel

Het doel is om de reizigers zo bewuster te maken van de CO2-uitstoot van hun vlucht én projecten te steunen die de reductie van CO2 bewerkstelligen. Zo promoot myclimate op Madagaskar kookelementen op zonne-energie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/