fbpx
General aviationNaast het nieuwsProfessional

Missing man formation boven Delft als eerbetoon omgekomen piloot

Vrijdagmiddag rond 17:00 uur zullen vier vliegtuigen boven Delft vliegen in een missing man formation, als eerbetoon aan de omgekomen vlieger René Bubberman.

Vliegtuigen

Die aankondiging staat in de lokale krant Delftse Post. “Als je de groep van vier vliegtuigen boven Delft ziet vliegen, denk dan even aan René.” Op dezelfde dag wordt de vlieger begraven.

Sportvliegtuigen 

Een week geleden kwamen twee Piper Cub-sportvliegtuigen met elkaar in botsing, boven Willemstad in Noord-Brabant. Het ene toestel kon veilig landen, het andere stortte neer waarbij de twee inzittenden om het leven kwamen. Waaronder Bubberman, die in Delft ook bekendheid genoot als muzikant. 

Flypast

Een missing man formation is een door vliegtuigen uitgevoerd saluut als onderdeel van een flypast; een ceremoniële vlucht, zoals bij een begrafenis. Het wordt meestal uitgevoerd door vier vliegtuigen, ter nagedachtenis van een omgekomen piloot. Één vliegtuig verlaat dan steil omhoog de formatie.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button