fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Nieuwe Deense airline vliegt eerste internationale routes

Great Dane Airlines, een nieuwe Deense airline die vanuit Aalborg opereert, heeft haar eerste internationale routes gevlogen, zo melden verschillende media.

Eerste twee

Great Dane Airlines heeft op 26 juni haar eerste vluchten uitgevoerd naar de Zuid-Franse stad Nice en naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Naar Nice blijft de Deense maatschappij tot 4 september vliegen en naar Dublin nog tot 15 oktober.

Derde

De derde route voor de nieuwe Deense maatschappij was die tussen Aalborg en het Schotse Edinburgh. Daar landde de Embraer E195 van de airline op 27 juni. Naar Dublin en Edinburgh wordt twee keer per week gevlogen, naar Nice eenmaal per week. In de E195’s is er ruimte voor 118 passagiers.

Jutland

De oprichter van Great Dane Airlines, Thomas Møller, wil met de nieuwe maatschappij ‘de broodnodige connectiviteit aan Noord-Jutland bieden.’ Volgens Møller zijn de E-jets van Embraer de ideale vliegtuigen om passagiers vanuit het noorden van Denemarken op zowel charterbasis als lijndiensten naar bestemmingen in Europa te vervoeren. De twee E195’s zijn door Great Dane Airlines overgekocht van het Ierse Stobart Air.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button