AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Nieuwe Deense airline vliegt eerste internationale routes

Great Dane Airlines, een nieuwe Deense airline die vanuit Aalborg opereert, heeft haar eerste internationale routes gevlogen, zo melden verschillende media.

Eerste twee

Great Dane Airlines heeft op 26 juni haar eerste vluchten uitgevoerd naar de Zuid-Franse stad Nice en naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Naar Nice blijft de Deense maatschappij tot 4 september vliegen en naar Dublin nog tot 15 oktober.

Derde

De derde route voor de nieuwe Deense maatschappij was die tussen Aalborg en het Schotse Edinburgh. Daar landde de Embraer E195 van de airline op 27 juni. Naar Dublin en Edinburgh wordt twee keer per week gevlogen, naar Nice eenmaal per week. In de E195’s is er ruimte voor 118 passagiers.

Jutland

De oprichter van Great Dane Airlines, Thomas Møller, wil met de nieuwe maatschappij ‘de broodnodige connectiviteit aan Noord-Jutland bieden.’ Volgens Møller zijn de E-jets van Embraer de ideale vliegtuigen om passagiers vanuit het noorden van Denemarken op zowel charterbasis als lijndiensten naar bestemmingen in Europa te vervoeren. De twee E195’s zijn door Great Dane Airlines overgekocht van het Ierse Stobart Air.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/