fbpx
737 MAXAirlinesFrequente reizigersNieuws

Southwest airlines houdt 737 MAX langer aan de grond

Southwest Airlines houdt haar Boeing 737 MAX-vloot langer aan de grond dan voorheen was gepland. De maatschappij verlengt de annuleringen tot 1 oktober, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Langer

In eerste instantie zou Southwest Airlines de Boeing 737 MAX’s tot 2 september aan de grond houden. Maar door een nieuw gevonden probleem bij de vliegtuigen verlengt de maatschappij de annuleringen tot 1 oktober. De maatschappij zegt ‘te wachten op advies van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit en Boeing over de nakende softwareverbeteringen en opleidingseisen.’

Vloot

Southwest heeft 34 toestellen van het type in gebruik en daarmee de grootste MAX-vloot. Door het vliegtuig nu tot september uit het schema te halen, hoopt de maatschappij last minute annuleringen te voorkomen. Door het feit dat de MAX langer dan eerder gedacht een de grond moet blijven, moet Southwest wel aanpassingen doen.

Vervallen 

Passagiers worden daarvan op de hoogte gesteld. “We bieden ze maximale flexibiliteit en boeken ze ver voor hun vliegdatum om”, zegt Southwest in een verklaring. “Grofweg 150 van de meer dan vierduizend van het totale aantal vluchten op piekdagen, komen te vervallen.” 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button