fbpx
IncidentenMilitairNieuws

‘Crash Eurofighter waarschijnlijk door fout piloten’

De crash met twee Eurofighters in Duitsland eerder deze week was waarschijnlijk het gevolg van een fout van één of beide piloten. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel op basis van de eerste resultaten van het onderzoeksteam.

Fout

De onderzoekers hebben uitgesloten dat het om een technische fout gaat. Zij stellen dat het ongeluk waarschijnlijk een fout was van een piloot. Mogelijk had de ene piloot de ander niet gezien of was de positie verkeerd verstaan via de radio.

Crash

De twee Eurofighters crashten tijdens een oefening boven de Fleesensee, in de bondsstaat Mecklenburg-Vorpommen, zo’n 35 kilometer ten zuiden van de stad Güstrow. Het is het eerste grote incident van een Duitse Eurofighter.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button