IncidentenMilitairNieuws

‘Crash Eurofighter waarschijnlijk door fout piloten’

De crash met twee Eurofighters in Duitsland eerder deze week was waarschijnlijk het gevolg van een fout van één of beide piloten. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel op basis van de eerste resultaten van het onderzoeksteam.

Fout

De onderzoekers hebben uitgesloten dat het om een technische fout gaat. Zij stellen dat het ongeluk waarschijnlijk een fout was van een piloot. Mogelijk had de ene piloot de ander niet gezien of was de positie verkeerd verstaan via de radio.

Crash

De twee Eurofighters crashten tijdens een oefening boven de Fleesensee, in de bondsstaat Mecklenburg-Vorpommen, zo’n 35 kilometer ten zuiden van de stad Güstrow. Het is het eerste grote incident van een Duitse Eurofighter.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/