Frequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

FAA certificeert Gulfstream G600

De Federal Aviation Administration heeft de G600 business jet gecertificeerd, waardoor de eerste toestellen later dit jaar geleverd kunnen worden.

Certificering

Zowel een typecertificaat als een productiecertificaat is deze week afgegeven door de FAA, aldus Gulfstream. “Het verkrijgen van beide certificaten op dezelfde dag is het bewijs van de volwassenheid van het productieproces en getuigt van de veiligheid en betrouwbaarheid van het ontwerp van het vliegtuig”, aldus Mark Burns, president van Gulfstream.

Levering

Het bedrijf startte in 2014 met de G500- en 600-programma’s. De oorspronkelijke planning was de certificering rond te krijgen in 2018 en de eerste leveringen in 2019 te kunnen doen. In een persbericht zegt Gulfstream dat de eerste leveringen nog steeds gepland staan voor dit jaar.

Snelheid

De G600 kan op een kruissnelheid van Mach 0.85 (ongeveer 1050 kilometer per uur) 12.038 kilometer vliegen. Bij een snelheid van Mach 0.90 (ongeveer 1111 kilometer per uur) vliegt het toestel 10.186 kilometer. De maximale snelheid is Mach 0.925 (circa 1142 kilometer per uur). Er is plaats voor 19 passagiers in de business jet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button