AirbusAirlinesNieuwsProfessional

IAG plaatst A320neo’s in Iberia-vloot

De International Airlines Group (IAG) zal twee Airbus A320neo’s in de Iberia-vloot plaatsen ter vervanging van A320ceo’s, zo meldt de luchtvaartgroep.

Airbus

IAG heeft twee van de 100 Airbus A320neo-opties die het in augustus 2013 aankondigde, omgezet in definitieve orders voor Iberia. Deze vliegtuigen worden in 2021 afgeleverd en zullen worden gebruikt ter vervanging van twee A320ceo’s in de shorthaul-vloot van de luchtvaartmaatschappij. De neo’s worden aangedreven door CFM LEAP-1A26-motoren.

A321XLR

Tijdens de Paris Air Show bestelde IAG ook veertien Airbus A321XLR’s. Van de 14 bestelde toestellen zal IAG ze verdelen over twee maatschappijen, namelijk Aer Lingus en Iberia. De Ierse maatschappij krijgt zes A321XLR’s in haar vloot en het Spaanse Iberia mag er in de toekomst acht verwachten.

737 MAX

Los van de A321XLR-bestelling plaatste IAG ook een order voor 200 Boeing 737 MAX-toestellen. Afgaande op de catalogusprijs zou deze deal voor Boeing zo’n 24 miljard dollar (21,43 miljard euro) opleveren. Als IAG in de toekomst de koop doorzet zou het een combinatie van 737 MAX 8’s en de grotere MAX 10-variant willen aanschaffen. Daarin kunnen respectievelijk maximaal 178 en 230 personen in plaatsnemen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close