fbpx
Frequente reizigersKLMLiefhebberNaast het nieuwsProfessional

KLM trapt 100-jarig jubileum af | Video

KLM heeft vandaag het 100-jarig jubileum afgetrapt met een feestelijke show op Schiphol. Over precies 100 dagen bestaat de maatschappij 100 jaar.

Dreamliner

Op 7 oktober is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die honderd jaar onder de oorspronkelijke naam vliegt. De aftrap van het jubileum zou samenvallen met de komst van de 787-10 Dreamliner, maar de levering daarvan is vertraagd. Nu moet het toestel zondagochtend aankomen.

Duurzaamheid

Tegelijkertijd start de maatschappij met de campagne ‘Fly Responsibly’, waarmee het ‘de krachten wil bundelen met alle belanghebbenden in de luchtvaart in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de sector’.

Concurrentie

“Onze honderdste verjaardag biedt ons de kans om onze ambitie opnieuw te bevestigen. Vanaf vandaag zullen we onze opgedane ervaringen en middelen op het gebied van duurzaamheid delen met al onze concurrenten. Wij hechten waarde aan concurrentie, maar niet als het gaat om een duurzame ontwikkeling van de luchtvaart”, vertelt Pieter Elbers, CEO en President bij KLM.

“Vanaf vandaag bieden we alle luchtvaartmaatschappijen dan ook ons CO2-compensatieprogramma CO2ZERO gratis en zonder KLM-merkvoering aan. In ruil daarvoor nodigen we anderen uit om zich bij ons aan te sluiten en hun opgedane ervaringen te delen ten behoeve van een duurzamere toekomst.”

Video KLM 100 jaar

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button