fbpx
LiefhebberNieuwsVliegvelden

Bouw megahub Beijing Daxing voltooid

De bouw van de eerste fase van Beijing Daxing is voltooid. Daxing moet uitgroeien tot de grootste hub ter wereld, zo is de ambitie.

Opening

Vijf jaar geleden begon de aanleg van het nieuwe vliegveld ten zuiden van de Chinese hoofdstad. De voltooiing van de eerste fase markeert de start van de operatie, die nu wordt voorbereid. De opening staat gepland voor eind september.

Capaciteit

Het is de bedoeling dat Beijing Capital wordt ontlast met de luchthaven. Al in 2021 worden jaarlijks 45 miljoen passagiers verwacht. In 2025 verwerkt de hub volgens de prognose 72 miljoen passagiers. 

Zodra de volledige capaciteit in gebruik is, is er ruimte voor 100 miljoen passagiers per jaar. Dit zal rond 2040 zijn, nadat twee extra landingsbanen zijn gerealiseerd.

SkyTeam

Luchtvaartalliantie SkyTeam strijkt neer op Daxing. China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Ook KLM zal haar vluchtoperatie verplaatsen van Capital naar Daxing. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button