fbpx
Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

Eerste KLM 787-10 geland op Schiphol

De eerste Boeing 787-10 van KLM is vanmorgen rond 9:00 uur als vlucht KL100 geland op Schiphol. Een Europese primeur, want KLM is de eerste maatschappij in Europa die de grootste variant van de Dreamliner ontvangt.

Vertraging

Met zo’n 23 uur vertraging kwam het toestel aan op de Buitenveldertbaan, waar het werd opgewacht door tientallen belangstellenden. In eerste instantie had het vliegtuig, de PH-BKA, zaterdag moeten landen om bij de start van de viering 100 jaar KLM onthuld te worden. De 787-10 draagt een speciale livery waarin het ‘KLM 100’ logo is verwerkt. 

Wegens de complexiteit in het leveringsproces en de daarbij horende administratieve zaken was vertraging opgelopen volgens KLM.

787-10

Het toestel is net als de andere Dreamliners van KLM vernoemd naar een bloem of bloeiende plant. De PH-BKA draagt de naam ‘Oranjebloesem’. Aan boord is plaats voor in totaal 344 passagiers, waarvan 38 in de businessclass. In de praktijk zullen echter per vlucht voorlopig vier businessclass zitplaatsen leeg blijven.

KLM ontvangt dit jaar vier Boeing 787-10’s. In september, oktober en december komen de drie resterende vliegtuigen voor dit jaar. In totaal heeft de carrier acht exemplaren besteld, daarnaast wordt er nog een 787-10 geleased. KLM heeft al dertien Boeing 787-9’s in dienst.

KLM 100

Zaterdag trapte KLM af met het aftellen naar haar honderdste verjaardag. Het was precies honderd dagen voor de verjaardag. Met een feestelijke ceremonie werd de periode van festiviteiten ingeluid. De komende maanden staan diverse grote en kleine activiteiten op het programma in het kader van de viering, zoals de KLM Experience Days.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button