Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste KLM 787-10 geland op Schiphol

De eerste Boeing 787-10 van KLM is vanmorgen rond 9:00 uur als vlucht KL100 geland op Schiphol. Een Europese primeur, want KLM is de eerste maatschappij in Europa die de grootste variant van de Dreamliner ontvangt.

Vertraging

Met zo’n 23 uur vertraging kwam het toestel aan op de Buitenveldertbaan, waar het werd opgewacht door tientallen belangstellenden. In eerste instantie had het vliegtuig, de PH-BKA, zaterdag moeten landen om bij de start van de viering 100 jaar KLM onthuld te worden. De 787-10 draagt een speciale livery waarin het ‘KLM 100’ logo is verwerkt. 

Wegens de complexiteit in het leveringsproces en de daarbij horende administratieve zaken was vertraging opgelopen volgens KLM.

787-10

Het toestel is net als de andere Dreamliners van KLM vernoemd naar een bloem of bloeiende plant. De PH-BKA draagt de naam ‘Oranjebloesem’. Aan boord is plaats voor in totaal 344 passagiers, waarvan 38 in de businessclass. In de praktijk zullen echter per vlucht voorlopig vier businessclass zitplaatsen leeg blijven.

KLM ontvangt dit jaar vier Boeing 787-10’s. In september, oktober en december komen de drie resterende vliegtuigen voor dit jaar. In totaal heeft de carrier acht exemplaren besteld, daarnaast wordt er nog een 787-10 geleased. KLM heeft al dertien Boeing 787-9’s in dienst.

KLM 100

Zaterdag trapte KLM af met het aftellen naar haar honderdste verjaardag. Het was precies honderd dagen voor de verjaardag. Met een feestelijke ceremonie werd de periode van festiviteiten ingeluid. De komende maanden staan diverse grote en kleine activiteiten op het programma in het kader van de viering, zoals de KLM Experience Days.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/