IncidentenOverig nieuws

United A319 beschadigd tijdens landing

Een Airbus A319 van United Airlines is zaterdag tijdens de landing op Newark Airport bij New York beschadigd geraakt. Het vliegtuig maakte daar een ongeplande landing wegens problemen met de hydraulische systemen.

Problemen

Het toestel was opgestegen als vlucht UA2098 van New York La Guardia naar Houston. Toen de piloten melding maakten van technische problemen aan de hydraulica werd de vlucht omgeleid naar het nabijgelegen Newark. 

De landing verliep echter niet zonder problemen. Volgens de FAA maakte de crew melding van een remprobleem. Daarnaast klapten de twee linker banden van het landingsgestel. Hierdoor gleed het vliegtuig richting de rand van de landingsbaan en kwam het tegen het gras tot stilstand.

Passagiers en crew hebben het toestel via noodglijbanen kunnen verlaten. Er zijn geen gewonden gemeld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button