AirbusMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus tekent nieuw contract voor service en onderhoud A400M

Airbus heeft een nieuw service- en onderhoudscontract getekend met OCCAR voor service en onderhoud aan het militaire transportvliegtuig A400M. Het contract omspant alle deelnemende landen.

Landen

Zo heeft Airbus bekendgemaakt. De Organisation for Joint Armament Co-operation (OCCAR) managet het multinationale programma voor alle landen die de A400M besteld hebben; Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje, Turkije, België en Luxemburg. 

Onderhoud 

“Dit is het eerste ondersteunende contract voor alle landen gezamenlijk”, aldus Airbus. Het vervangt een eerder contract uit 2016, dat in dienstverlening voorzag voor Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Binnen het contract is ondersteuning op de grond tot aan vliegwaardigheid en van onderhoud tot onderdelenondersteuning geregeld.

Kosten

Het is gebaseerd op ‘pooling en sharing’. “Waarbinnen de sector en de operators de kans hebben om nieuwe gebieden van samenwerking, concepten en dienstverlening te ontdekken.” De samenwerking moet de kosten drukken. “Terwijl het niveau van service even goed blijft”, belooft Airbus. 

2023

Met het nieuwe contract geeft de Europese vliegtuigbouwer concrete invulling aan de uitbreiding van het aantal landen dat is ingestapt voor het militaire transporttoestel. “Tot het eind van 2023.” Frankrijk, het VK en Spanje waren deelnemers van het eerste uur. Nu zijn Turkije, Duitsland, België en Luxemburg erbij gekomen. 

Hoofdpijndossier 

“Dit is een nieuw signaal dat we via wederzijdse samenwerking de toekomst van de A400M verstevigen”, zegt de topman van de militaire divisie bij Airbus. “Hoe meer landen zich aansluiten, des te efficiënter wordt de dienstverlening.” De A400M is een hoofdpijndossier voor Airbus. Het project heeft vele malen vertraging opgelopen en de ontwikkelingskosten zijn fors overschreden. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/