fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Duizenden koffers achtergebleven op Schiphol door storing – update

Op luchthaven Schiphol zijn afgelopen weekend duizenden koffers achtergebleven als gevolg van een storing in het bagagesysteem. Dat laat een woordvoerster van de luchthaven weten.

Storing 

“Een groot deel van de achtergebleven koffers is in het weekend ook weer weggewerkt”, zo voegt zij eraan toe. Maandagmiddag ging dat om de helft van alle koffers die zijn blijven staan. De storing ontstond zaterdag en werd dezelfde dag verholpen.

Bagagesysteem 

“Het gaat om een technische storing die door het systeem trok. Uiteraard onderzoeken we hoe dit heeft kunnen gebeuren.” Het betrof een deel van het bagagesysteem. Evengoed heeft dat een ‘sneeuwbaleffect’ gehad op de afhandeling van de bagage. Schiphol schat dat het om een paar duizend koffers ging die niet zijn meegereisd met de passagiers.

Luchtvaartmaatschappijen 

Schiphol: “We vinden het buitengewoon vervelend voor reizigers die dit raakt en we werken samen met luchtvaartmaatschappijen hard om de overlast zo veel mogelijk te beperken.” Reizigers die hun koffer niet hebben, wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

KLM

KLM heeft op de website een linkje geplaatst waar passagiers melding kunnen maken van koffers die ze missen. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button