Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM 787-10 vliegt voor het eerst uit

De hagelnieuwe Boeing 787-10 van KLM vliegt 2 juli voor het eerst uit. De eerste route die wordt gevlogen is van Amsterdam via Kilimanjaro naar Dar es Salaam in Tanzania.

Dreamliner 

Het was de bedoeling dat KLM de grootste variant van de Dreamliner vanaf 1 juli zou inzetten. Maar de aankomst van het eerste toestel was een dag vertraagd.

Verjaardag

De aankomst van de nieuwe Boeing zou gelijk vallen met het aftellen naar de honderdste verjaardag van KLM; de aankomst zou exact honderd dagen daarvoor zijn. Maar ‘vanwege vliegtuig de complexiteit en administratieve zaken’ lukt dat niet, zo liet KLM vorige week weten.

A350

KLM krijgt in totaal vijftien 787-10’s, zo werd ook vorige week bekend. De zeven Airbus A350’s die voor KLM zouden zijn, gaan naar Air France en de bestelde Dreamliners zijn voor KLM in plaats van Air France. Dit jaar ontvangt KLM nog drie 787-10’s. De tweede komt in september, die wordt onder andere ingezet op de route naar Toronto. 

Curacao 

De eerste, de Oranjebloesem, vliegt onder vluchtnummer KL0571 in de ochtend van Schiphol richting Tanzania. Verder wordt het toestel ingezet op de routes naar Dubai, Delhi en Curacao, zo laat een woordvoerster van KLM weten. Op welke dagen dat zal zijn, zegt KLM niet. “Daar doen we geen mededelingen over omdat het kan wijzigen.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/