Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM gestopt met verkoop tax free-artikelen op Europese vluchten

KLM is gestopt met de verkoop van tax free-artikelen op haar Europese vluchten. Vanaf januari worden ook geen parfum, sieraden, reisgadgets en drank meer verkocht op intercontinentale vluchten.

Tabak

Een jaar geleden staakte KLM de verkoop van tabaksartikelen al. Steeds meer maatschappijen stoppen met de verkoop van belastingvrije artikelen aan boord. 

E-commerce

De belangstelling voor shoppen aan boord is matig. En volgens KLM zitten passagiers er niet op te wachten. “Als gevolg van onder meer de opkomst van e-commerce, sluit de verkoop aan boord niet meer aan bij de behoefte van de klant”, zo liet de maatschappij eerder weten.

Luchthavens 

KLM bood tientallen jaren tax free-producten aan, ook online. “KLM voorzag hiermee in een klantbehoefte. Inmiddels zijn klanten gewend geraakt aan een vrijwel oneindig aanbod van producten, waarvoor ze online de laagste prijs kunnen opzoeken. Ook de concurrentie met het assortiment van de luchthavens wordt steeds groter.” 

Compensatie 

Het cabinepersoneel van KLM ontving 9 procent commissie over de verkopen aan boord. Vakbond voor cabinepersoneel VNC is met KLM in onderhandeling over compensatie voor het wegvallen van die bijverdienste. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/