fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM gestopt met verkoop tax free-artikelen op Europese vluchten

KLM is gestopt met de verkoop van tax free-artikelen op haar Europese vluchten. Vanaf januari worden ook geen parfum, sieraden, reisgadgets en drank meer verkocht op intercontinentale vluchten.

Tabak

Een jaar geleden staakte KLM de verkoop van tabaksartikelen al. Steeds meer maatschappijen stoppen met de verkoop van belastingvrije artikelen aan boord. 

E-commerce

De belangstelling voor shoppen aan boord is matig. En volgens KLM zitten passagiers er niet op te wachten. “Als gevolg van onder meer de opkomst van e-commerce, sluit de verkoop aan boord niet meer aan bij de behoefte van de klant”, zo liet de maatschappij eerder weten.

Luchthavens 

KLM bood tientallen jaren tax free-producten aan, ook online. “KLM voorzag hiermee in een klantbehoefte. Inmiddels zijn klanten gewend geraakt aan een vrijwel oneindig aanbod van producten, waarvoor ze online de laagste prijs kunnen opzoeken. Ook de concurrentie met het assortiment van de luchthavens wordt steeds groter.” 

Compensatie 

Het cabinepersoneel van KLM ontving 9 procent commissie over de verkopen aan boord. Vakbond voor cabinepersoneel VNC is met KLM in onderhandeling over compensatie voor het wegvallen van die bijverdienste. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button