fbpx
General aviationIncidentenNaast het nieuwsProfessional

Vliegtuig stort neer op hangaar in VS; tien doden

Een Beechcraft Super King Air 350 is zondag op een luchthaven in Texas neergestort op een hangaar. Alle tien inzittenden zijn om het leven gekomen.

Hangaar

In de hangaar was op het moment van de crash niemand aanwezig. Dat melden diverse Amerikaanse media. 

Luchthaven

Het ging om een privé-toestel dat aan op het opstijgen was op de luchthaven van Addison. Het vliegtuig vloog nadat het de hangaar raakte in brand. Er waren acht passagiers aan boord en twee bemanningsleden. 

Onderzoek

De National Transport Safety Board (NTSB) is zondagmiddag ter plekke een onderzoek begonnen. Het vliegtuig zou van Addison naar St. Petersburg in Florida vliegen. Bij de crash waren geen slachtoffers op de grond, wel werden twee toestellen die in de hangaar stonden beschadigd. 

FAA

Behalve de NTSB stuurt ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekers ter plekke, aldus CNN.  

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button