General aviationIncidentenOverig nieuwsProfessional

Vliegtuig stort neer op hangaar in VS; tien doden

Een Beechcraft Super King Air 350 is zondag op een luchthaven in Texas neergestort op een hangaar. Alle tien inzittenden zijn om het leven gekomen.

Hangaar

In de hangaar was op het moment van de crash niemand aanwezig. Dat melden diverse Amerikaanse media. 

Luchthaven

Het ging om een privé-toestel dat aan op het opstijgen was op de luchthaven van Addison. Het vliegtuig vloog nadat het de hangaar raakte in brand. Er waren acht passagiers aan boord en twee bemanningsleden. 

Onderzoek

De National Transport Safety Board (NTSB) is zondagmiddag ter plekke een onderzoek begonnen. Het vliegtuig zou van Addison naar St. Petersburg in Florida vliegen. Bij de crash waren geen slachtoffers op de grond, wel werden twee toestellen die in de hangaar stonden beschadigd. 

FAA

Behalve de NTSB stuurt ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekers ter plekke, aldus CNN.  

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close