ColumnGoofGoof Daily

Waarom bestaat de luchtmacht?

Precies vandaag zag ik op Facebook een foto van een knappe vrouw voor een helikopter van de Luchtmacht. Melanie Reep, voor een Chinook. De combinatie is bepaald niet nieuw, vliegmachines en mooie meiden.

De foto is genomen op de Open dagen van Volkel, denk ik. Te midden van al het masculiene geweld. Te midden van de flares, de afterburners, de aerobatics en de high speed passes.

Soms vraag je je af: waarom hèbben we al die moordmachines eigenlijk? Waarom geven we al die miljarden uit? Het antwoord blijkt uit die foto: om te zorgen dat meiden als Melanie gewoon rond mogen lopen. Wonen, winkelen, terrasje pakken. Wie Melanie kent, weet wat ik bedoel. 

Onze luchtmacht is er om een wereld te behouden en te beschermen waarin iedereen zich mag gedragen zoals hij of zij wil. 

Zo simpel is het: dáárom bestaat de luchtmacht.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button