737 MAXAirlinesBelgiëNieuwsProfessional

België sluit luchtruim tot eind december voor Boeing 737 MAX

De Belgische luchtvaartautoriteit heeft in een NOtice To AirMen (NOTAM) medegedeeld dat België haar luchtruim voor de Boeing 737 MAX tot eind december gesloten zal houden.

Gesloten

In de NOTAM staat te lezen dat het verbod sinds 27 juni is ingegaan en tot 30 december om 23:59 uur van kracht blijft. De mededeling kwam een dag nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit een nieuw probleem bij de 737 MAX had gevonden. Door het luchtruim tot het einde van dit jaar te sluiten, hoeft de Belgische luchtvaartautoriteit niet steeds nieuwe meldingen te geven over het verlengen van de luchtruim-sluiting voor de MAX.

Probleem

Wat het nieuw gevonden probleem precies behelst, meldt de FAA niet. Het probleem is tijdens een test in een simulator ontdekt en is het niet duidelijk of dit probleem met een software-update opgelost kan worden. Door het recent gevonden euvel zal het nog langer duren voordat de Boeing 737 MAX-toestellen veilig genoeg bevonden worden om weer in gebruik te worden genomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close