fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

België sluit luchtruim tot eind december voor Boeing 737 MAX

De Belgische luchtvaartautoriteit heeft in een NOtice To AirMen (NOTAM) medegedeeld dat België haar luchtruim voor de Boeing 737 MAX tot eind december gesloten zal houden.

Gesloten

In de NOTAM staat te lezen dat het verbod sinds 27 juni is ingegaan en tot 30 december om 23:59 uur van kracht blijft. De mededeling kwam een dag nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit een nieuw probleem bij de 737 MAX had gevonden. Door het luchtruim tot het einde van dit jaar te sluiten, hoeft de Belgische luchtvaartautoriteit niet steeds nieuwe meldingen te geven over het verlengen van de luchtruim-sluiting voor de MAX.

Probleem

Wat het nieuw gevonden probleem precies behelst, meldt de FAA niet. Het probleem is tijdens een test in een simulator ontdekt en is het niet duidelijk of dit probleem met een software-update opgelost kan worden. Door het recent gevonden euvel zal het nog langer duren voordat de Boeing 737 MAX-toestellen veilig genoeg bevonden worden om weer in gebruik te worden genomen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button