BoeingNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing zet 777 in als vliegend lab

Boeing zet een 777 in als vliegend laboratorium. Daarmee worden tests gedaan om oplossingen te vinden voor problemen waar airlines en passagiers tegenaan lopen.

Projecten 

Dat heeft Boeing bekendgemaakt. “Dit varieert van verbeteringen in veiligheid en duurzaamheid tot het verbeteren van de vluchtervaring.” De Boeing 777 wordt bij vijftig projecten ingezet dit jaar.

777

Boeing heeft sinds 2012 het zogenoemde ecoDemonstrater-programma lopen, waarbij in de praktijk zaken worden getest om ‘de ervaring; van bemanning en passagiers te verbeteren. Het is nu voor het eerst dat daar een 777 voor ingezet wordt. 

Technologie

Boeing: “In het programma onderzoeken we hoe we vliegen veiliger, efficiënter en nog prettiger kunnen maken met behulp van technologie. Door de 777 als vliegend lab te gebruiken, kunnen we sneller leren en verbeteringen doorvoeren, met een groter vertrouwen in hun toegevoegde waarde.”

Getest 

Afgelopen jaar werden een 737-800, een 787-8 Dreamliner, Embraer E170 en 777 freighter ingezet voor het programma, daarbij werden 112 technologieën getest. “Meer dan een derde van deze technologieën zijn geïmplementeerd door Boeing of andere programmapartners. Bijna de helft ervan wordt nog verder ontwikkeld. De overige werden gestaakt. 

Frankfurt 

De nieuwe serie testvluchten beginnen in het najaar, onder andere naar de Duitse luchthaven van Frankfurt. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button