fbpx
AirbusAirlinesLiefhebberNaast het nieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Lengte bekabeling Superjumbo is langer dan kortste A380-vlucht

Emirates heeft de kortste route, die uitgevoerd wordt door een Airbus A380, aan haar netwerk toegevoegd. De afstand van die route is korter dan de lengte van de interne bekabeling van de Superjumbo. Dat meldt Emirates.

Kortste

De afstand tussen de Emirates-hub in Dubai en het vliegveld van Muscat, de hoofdstad va Oman, bedraagt 340 kilometer, dat is korter dan het aantal meter interne bekabeling van de A380, die lengte bedraagt namelijk zo’n 500 kilometer. Iedere dag vliegt de Superjumbo twee keer tussen Dubai en Muscat.

Tijd

De tijd die de A380 nodig heeft om van Dubai naar Oman te vliegen bedraagt 40 minuten, dat is vijf minuten langer dan een team van 42 mensen nodig heeft om de Superjumbo schoon te maken. In de A380 van Emirates is er ruimte voor 429 mensen in economy, 76 mensen in business class en 14 in First.

Muscat

Sinds 1993 vliegt Emirates tussen Dubai en Muscat. In die tijd hebben meer dan 4,7 miljoen reizigers deze vlucht genomen. Dat is omgerekend het equivalent van 9000 volledig bezette Airbus A380’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button