fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair vervoert miljoen meer reizigers in juni

Ryanair heeft in de maand juni een miljoen meer reizigers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij.

Ryanair

Vorig jaar juni vervoerde Ryanair 12,6 miljoen reizigers, afgelopen maand lag dat aantal op 13,6 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent. Laudamotion vervoerde zo’n 600.000 passagiers, waardoor de totale Ryanair-groep 14,2 miljoen mensen vervoerde, een stijging van 13 procent in vergelijking met vorig jaar, toen Laudamotion nog niet tot de Ryanair-groep behoorde.

Bezettingsgraad

De vliegtuigen van zowel Ryanair als Laudamotion zaten goed vol, zo bedroeg de bezettingsgraad van Ryanair in juni 97 procent en die van Laudamotion 96 procent. Volgens de Ierse maatschappij voerde het in juni bijna 78.000 vluchten uit.

Jaar

Kijkende naar het verschil in vervoerde passagiers tussen vorig jaar en dit jaar, zag de Ryanair-groep 10 procent meer reizigers in de eerste zes maanden van dit jaar. Nu werden er 146,5 miljoen mensen vervoerd en in het eerste halfjaar van 2018 lag dat aantal op 132,9 miljoen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button