AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair vervoert miljoen meer reizigers in juni

Ryanair heeft in de maand juni een miljoen meer reizigers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij.

Ryanair

Vorig jaar juni vervoerde Ryanair 12,6 miljoen reizigers, afgelopen maand lag dat aantal op 13,6 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent. Laudamotion vervoerde zo’n 600.000 passagiers, waardoor de totale Ryanair-groep 14,2 miljoen mensen vervoerde, een stijging van 13 procent in vergelijking met vorig jaar, toen Laudamotion nog niet tot de Ryanair-groep behoorde.

Bezettingsgraad

De vliegtuigen van zowel Ryanair als Laudamotion zaten goed vol, zo bedroeg de bezettingsgraad van Ryanair in juni 97 procent en die van Laudamotion 96 procent. Volgens de Ierse maatschappij voerde het in juni bijna 78.000 vluchten uit.

Jaar

Kijkende naar het verschil in vervoerde passagiers tussen vorig jaar en dit jaar, zag de Ryanair-groep 10 procent meer reizigers in de eerste zes maanden van dit jaar. Nu werden er 146,5 miljoen mensen vervoerd en in het eerste halfjaar van 2018 lag dat aantal op 132,9 miljoen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close