fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

‘Southwest Airlines verwacht MAX nog langer aan grond te moeten houden’

Southwest Airlines-topman Gary Kelly vertelde op maandag 1 juli aan werkenmers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dat hij verwacht de Boeing 737 MAX-toestellen langer dan verwacht aan de grond te moeten houden, zo meldt Reuters.

Oktober

Eind juni meldde Southwest Airlines dat zij de Boeing 737 MAX-toestellen tot minimaal 1 oktober aan de grond houden wegens eenĀ nieuw gevonden probleemĀ bij de vliegtuigen. Nu verwacht Kelly dat het nog langer zal duren voordat de toestellen weer de lucht in kunnen. ‘Ik weet zeker dat dit probleem ons ertoe zal brengen om de MAX buiten het schema te houden na 1 oktober, “zei Kelly in een interne update.

Vloot

Southwest heeft 34 toestellen van het type in gebruik en daarmee de grootste MAX-vloot. Door het vliegtuig nu tot september uit het schema te halen, hoopt de maatschappij last minute annuleringen te voorkomen. Door het feit dat de MAX langer dan eerder gedacht een de grond moet blijven, moet Southwest wel aanpassingen doen.

Vervallen 

Passagiers worden daarvan op de hoogte gesteld. ā€œWe bieden ze maximale flexibiliteit en boeken ze ver voor hun vliegdatum omā€, zegt Southwest in een verklaring. ā€œGrofweg 150 van de meer dan vierduizend van het totale aantal vluchten op piekdagen, komen te vervallen.ā€ 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button