fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Twee SpiceJet-toestellen schieten in 2 dagen tijd van de baan’

In twee dagen tijd zijn er twee vliegtuigen van SpiceJet van de baan geschoten, het gaat om een Boeing 737-800 en een Bombardier Q400, zo meldt flightglobal.

Boeing

Op 1 juli raakte een Boeing 737-800 van SpiceJet van de baan op het Chhatrapati Shivaji International Airport in Mumbai. Het toestel in kwestie landde als vlucht SG6237 vanuit Jaipur op Mumbai tijdens zware regenval. Volgens de maatschappij bleven alle inzittenden ongedeerd tijdens het ongeval. De luchthaven verwacht dat de herstelwerkzaamheden aan de baan zo’n 48 uur in beslag zullen nemen.

Q400

Op 30 juni raakte een Bombardier Q400 met 43 passagiers en 3 crewleden aan boord ook van de baan, ook bij dat incident vielen er geen gewonden. Dat voorval vond plaats op het Surat Airport in de Indiase deelstaat Gujarat.

Vaker

Het is niet de eerste keer dat een toestel van SpiceJet van de baan raakt. Zo schoot in mei vorig jaar een andere Q400 van de baan in Bangalore en reed het de baanverlichting omver. Ook in september 2017 was het raak toen een Boeing 737, ook tijdens harde regenval op het vliegveld van Mumbai, van de baan schoof.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button