fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Aer Lingus vliegt voor het eerst naar Minneapolis-St. Paul

Aer Lingus heeft op 1 juni haar eerste vlucht uitgevoerd van Dublin naar Minneapolist-St. Paul in de Verenigde Staten, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland.

Eerste vlucht

Een Boeing 757, met registratie EI-LBR en als naam Saint Ohrán, van Aer Lingus vertrok op maandag 1 juli als vlucht EI089 voor de eerste keer vanuit Dublin naar Minneapolis-St. Paul in de Amerikaanse staat Minnesota.

Zes

Aer Lingus voert in het begin deze route zes keer per week uit, maar zal een dagelijkse vlucht worden die het hele jaar door wordt uitgevoerd. Niet alleen de nieuwe route van Aer Lingus wordt aan het netwerk van Dublin Airport toegevoegd, de luchthaven ziet dit jaar de grootste uitbreiding van haar zomernetwerk.

Dublin Airport

Met de komst van de 23 nieuwe routes zijn er vanaf Dublin Airport 1,3 miljoen extra stoelen beschikbaar, wat neerkomt op een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar zomer. ‘Dublin Airport heeft vluchten naar bijna 200 bestemmingen in 43 landen, geëxploiteerd door 53 luchtvaartmaatschappijen en is de 11e drukste luchthaven in de Europese Unie. Het is een van de belangrijkste economische activa van Ierland, aangezien het 117.300 banen en €8.3 miljard aan economische activiteit genereert of faciliteert’, aldus de Ierse luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button