fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Etihad zet voor het eerst A380 in naar Seoul

Etihad Airways heeft voor het eerst een Airbus A380 ingezet op de route tussen Abu Dhabi en Seoul, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Seoul

Het is de eerste keer dat Etihad haar Superjumbo inzet op de route tussen Abu Dhabi en het Seoul Incheon International Airport. De maatschappij vliegt al negen jaar deze route, sinds december 2010, maar deed dat voorheen met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Afmetingen

De Airbus A380 heeft een lengte van 72,72 meter, een spanwijdte van 79,75 meter en een hoogte, vanaf de grond gemeten, van 24,09 meter. Als het vliegtuig in één klasse wordt uitgerust is er ruimte voor maximaal 853 personen. De eerste vlucht van de A380 vond plaats op 27 april 2005, maar inmiddels is besloten om vroegtijdig de stekker uit het A380-programma te trekken.

A380

De concurrent van Etihad; Emirates, zet sinds kort een A380 in op de kortste route die door een Superjumbo wordt uitgevoerd. All Nippon Airways, een andere A380-gebruiker en laatste klant van de Superjumbo, vertrok voor de eerste keer met het toestel in mei naar Honolulu.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button