fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsRoutes en Bestemmingen

Eurowings vliegt vanuit Düsseldorf naar Las Vegas

De Duitse low-cost maatschappij Eurowings vliegt met ingang van vandaag drie keer per week vanuit Düsseldorf naar de gok-hoofdstad van de wereld; Las Vegas. Dat meldt de Lufthansa-dochtermaatschappij.

Las Vegas

Sinds woensdag 3 juli vliegt Eurowings drie keer per week, op woensdag, vrijdag en zondag, naar Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada. De low-cost maatschappij zet daarvoor een Airbus A340 in waar 300 passagiers in kunnen plaatsnemen. De A340 heeft 18 plaatsen in business class, 21 in premium economy, 39 ‘economy plus’ plaatsen (met meer beenruimte) en 222 stoelen in economy. De eerste vlucht, EW1172, vertrok op 3 juli met 284 passagiers aan boord naar Las Vegas.

KLM

Bijna precies een maand geleden, op 6 juni, vloog KLM voor het eerst naar Las Vegas. KLM zet een Boeing 787-9 in op de route die plaats biedt aan 294 passagiers verdeeld over drie klassen. De KLM-vluchten vertrekken op donderdag, zondag en dinsdag. De vlucht op de dinsdag is sinds 2 juli toegevoegd.

Prijsverschil

Het verschil in prijs tussen een KLM-ticket of Eurowings-ticket voor een retourvlucht is aanzienlijk. Zo kost een retourtje Amsterdam – Las Vegas, met vertrek op zondag 11 augustus en terugvlucht op zondag 18 augustus, in economy met een koffer van 23 kilo in ruimbagage bij KLM 1.297,19 euro.
Bij Eurowings kost een retourtje Düsseldorf – Las Vegas, met vertrek op zondag 11 augustus en terugkomst op zondag 18 augustus, met een koffer van 23 kilo in ruimbagage 629,98 euro. Bij beide maatschappijen zitten daar maaltijden bij inbegrepen.

Vluchtduur

Beide vluchten worden rechtstreeks uitgevoerd. De KLM-vlucht neemt op de heenweg ongeveer 10 uur en 40 minuten in beslag en op de de terugweg 10 uur. De Eurowings-vlucht neemt op de heenweg ongeveer 11 uur en 30 minuten in beslag en op de terugweg 11 uur en 10 minuten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button