fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Finnair vliegt naar nieuwe megahub Daxing in Beijing

Finnair zal met ingang van 3 november, drie keer per week, naar de nieuwe megahub Daxing in Beijing vliegen, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

Vluchten

De nieuwe megahub Daxing zal op 30 september haar deuren openen en haar operaties starten. Drie dagen later zal Finnair voor de eerste keer vanuit Helsinki naar de nieuwe luchthaven vliegen. Op maandag, woensdag en zondag vliegt de Finse maatschappij met een Airbus A330 naar Daxing.

SkyTeam

Luchtvaartalliantie SkyTeam strijkt ook neer op Daxing. China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Ook KLM zal haar vluchtoperatie verplaatsen van Capital naar Daxing. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners.

Opening

Vijf jaar geleden begon de aanleg van het nieuwe vliegveld ten zuiden van de Chinese hoofdstad. De voltooiing van de eerste fase markeert de start van de operatie, die nu wordt voorbereid.Ā De opening staat gepland voor 30 september.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button