AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Finnair vliegt naar nieuwe megahub Daxing in Beijing

Finnair zal met ingang van 3 november, drie keer per week, naar de nieuwe megahub Daxing in Beijing vliegen, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

Vluchten

De nieuwe megahub Daxing zal op 30 september haar deuren openen en haar operaties starten. Drie dagen later zal Finnair voor de eerste keer vanuit Helsinki naar de nieuwe luchthaven vliegen. Op maandag, woensdag en zondag vliegt de Finse maatschappij met een Airbus A330 naar Daxing.

SkyTeam

Luchtvaartalliantie SkyTeam strijkt ook neer op Daxing. China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Ook KLM zal haar vluchtoperatie verplaatsen van Capital naar Daxing. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners.

Opening

Vijf jaar geleden begon de aanleg van het nieuwe vliegveld ten zuiden van de Chinese hoofdstad. De voltooiing van de eerste fase markeert de start van de operatie, die nu wordt voorbereid. De opening staat gepland voor 30 september.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/