fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsRotterdam The HagueRoutes en Bestemmingen

Royal Air Maroc richt pijlen op Rotterdam

Royal Air Maroc richt haar pijlen, na een afwezigheid van 16 jaar, weer op Rotterdam, zo bevestigt een woordvoerster van het Rotterdam The Hague Airport desgevraagd aan Up.

Rotterdam

De nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko richt haar pijlen op Rotterdam en zou met ingang van 28 oktober twee nieuwe routes uit willen voeren naar de Nederlandse havenstad. Volgens de woordvoerster van het Rotterdamse vliegveld is ‘de maatschappij voornemens deze vluchten uit te voeren, maar is het nog niet volledig rond, omdat de maatschappij nog geen slots heeft.’ Als de Marokkaanse airlines de slots kan bemachtigen zou het vanuit Nador en Tanger naar Rotterdam willen vliegen.

Nador

Vanuit Nador zal dan twee keer per week met een Boeing 737 naar Rotterdam gevlogen worden. De vluchten zouden dan om 16:00 uur lokale tijd vanuit Marokko vertrekken en om 19:05 uur aankomen op Rotterdam. Vanuit Rotterdam zou de 737 om 12:00 uur ’s middags vertrekken en drie uur later weer in Nador landen.

Tanger

Vanuit Tanger zou Royal Air Maroc dan ook op maandag en vrijdag naar Rotterdam vliegen, eveneens met een Boeing 737. Die vluchten vertrekken dan om 08:00 uur ’s ochtends vanuit Tanger en landen om 11:00 uur op de Rotterdamse luchthaven. Vanuit Rotterdam vertrekt de 737 om 20:05 uur en landt om 23:15 uur in Tanger.

Laatste

De laatste keer dat Royal Air Maroc vanuit Nador en Tanger naar Rotterdam vlogen dateert van respectievelijk september 2002 en augustus 2003. De vloot van de Marokkaanse airline bestaat uit 62 vliegtuigen, waarvan 39 Boeing 737’s, waaronder twee MAX-toestellen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button