AirlinesBelgiëFrequente reizigerKLMNieuwsRoutes

‘Antwerpen vanaf september niet meer met Londen verbonden’

De Ierse maatschappij Stobart Air, een franchise-partner van Flybe, zal eind augustus stoppen met de vluchten tussen Antwerpen en Londen Southend, zo bevestigt een woordvoerder van de airline aan Business Traveller.

Evaluatie

‘Na een evaluatie van ons volledige routenetwerk stopt de Londen Southend – Antwerpen route vanaf 1 september. Passagiers zijn op de hoogte gebracht en bieden een volledige terugbetaling of overschrijving op een alternatieve dienst’, aldus de Stobart-woordvoerder. Daarmee is Antwerpen vanaf september niet meer met Londen verbonden. Eerder vloog VLM deze route maar sinds augustus vorig jaar is die maatschappij failliet.

Air Antwerp

De vraag is echter hoe lang de Scheldestad niet meer met Londen verbonden blijft. KLM en het Ierse CityJet hebben namelijk samen een nieuwe maatschappij opgericht; Air Antwerp. In de nieuwe onderneming houdt KLM een kwart van de aandelen en CityJet 75 procent. Een startdatum voor deze maatschappij is nog niet bekend omdat ‘de AOC nog maar net is aangevraagd.’

Antwerpen Airport

Door het wegvallen van de route tussen Antwerpen en Londen zal ook het passagiersaantal van Antwerpen Airport verder afnemen. De afgelopen maanden liepen deze cijfers al terug, alhoewel in juni er een lichte stijging van 1,8 procent te zien was. Toen reisden er 31.429 reizigers via de luchthaven. Het aantal vliegbewegingen nam in juni wel met 20,2 procent af naar 3.533 bewegingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/