fbpx
737 MAXBoeingIncidentenNieuwsProfessional

Boeing betaalt schadevergoeding aan nabestaanden MAX-slachtoffers

Boeing heeft een bedrag van 100 miljoen dollar (88,6 miljoen euro) beschikbaar gesteld om uit te betalen als schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers die omgekomen zijn tijdens de twee Boeing 737 MAX-ongevallen. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Nabestaanden

De schadevergoeding wordt verdeeld onder de nabestaanden van de in Indonesië en Ethiopië omgekomen slachtoffers. De Boeing 737 MAX-toestellen crashten door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus van het vliegtuig automatisch naar beneden werd geduwd. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven. Eind juni werd een nieuwe fout gevonden tijdens een test met het vliegtuig.

Schadevergoeding

Boeing laat weten dat het bedrag van 100 miljoen dollar in ‘de behoefte moet voorzien van familie en gemeenschappen van diegenen die getroffen zijn door de tragische ongelukken van Lion Air vlucht 610 en Ethiopian Airlines vlucht 302. Deze fondsen ondersteunen in onderwijs en kosten van levensonderhoud voor getroffen gezinnen, gemeenschapsprogramma’s en economische ontwikkelingen in getroffen gemeenschappen. Boeing gaat samenwerken met lokale overheden en non-profitorganisaties om aan deze behoeften te voldoen. Deze initiële bijdrage zal over meerdere jaren worden verspreid.’

Rechtszaken

Het bovengenoemde bedrag staat los van de schadevergoedingen die tijdens de rechtszaken tegen Boeing geeïst kunnen worden. Er lopen op dit moment meer dan 100 zaken tegen de vliegtuigfabrikant.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button