737 MAXBoeingIncidentenNieuwsProfessional

Boeing betaalt schadevergoeding aan nabestaanden MAX-slachtoffers

Boeing heeft een bedrag van 100 miljoen dollar (88,6 miljoen euro) beschikbaar gesteld om uit te betalen als schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers die omgekomen zijn tijdens de twee Boeing 737 MAX-ongevallen. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Nabestaanden

De schadevergoeding wordt verdeeld onder de nabestaanden van de in Indonesië en Ethiopië omgekomen slachtoffers. De Boeing 737 MAX-toestellen crashten door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus van het vliegtuig automatisch naar beneden werd geduwd. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven. Eind juni werd een nieuwe fout gevonden tijdens een test met het vliegtuig.

Schadevergoeding

Boeing laat weten dat het bedrag van 100 miljoen dollar in ‘de behoefte moet voorzien van familie en gemeenschappen van diegenen die getroffen zijn door de tragische ongelukken van Lion Air vlucht 610 en Ethiopian Airlines vlucht 302. Deze fondsen ondersteunen in onderwijs en kosten van levensonderhoud voor getroffen gezinnen, gemeenschapsprogramma’s en economische ontwikkelingen in getroffen gemeenschappen. Boeing gaat samenwerken met lokale overheden en non-profitorganisaties om aan deze behoeften te voldoen. Deze initiële bijdrage zal over meerdere jaren worden verspreid.’

Rechtszaken

Het bovengenoemde bedrag staat los van de schadevergoedingen die tijdens de rechtszaken tegen Boeing geeïst kunnen worden. Er lopen op dit moment meer dan 100 zaken tegen de vliegtuigfabrikant.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close