AirlinesCO2DuurzaamheidNieuwsProfessional

CO2-uitstoot Ryanair in juni hetzelfde als in mei

Ryanair heeft haar CO2-uitstoot voor de maand juni vrijgegeven, daaruit blijkt dat de emissies hetzelfde zijn gebleven dan in de maand daarvoor, zo meldt de Ierse prijsvechter.

CO2

In de afgelopen maand juni heeft de Ierse prijsvechter in totaal 1,167 kiloton aan CO2 geproduceerd over 17.789.000 gevlogen kilometer. In juni vervoerde de Ryanair-groep 14,2 miljoen passagiers, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 66 gram per passagier per kilometer.

Ryanair

Vorig jaar juni vervoerde Ryanair 12,6 miljoen reizigers, afgelopen maand lag dat aantal op 13,6 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent. Laudamotion vervoerde zo’n 600.000 passagiers, waardoor de totale Ryanair-groep 14,2 miljoen mensen vervoerde, een stijging van 13 procent in vergelijking met vorig jaar, toen Laudamotion nog niet tot de Ryanair-groep behoorde.

MAX

In de toekomst zal de prijsvechter zuinigere vliegtuigen ontvangen. Ryanair krijgt dan de Boeing 737 MAX 200. Het eerste toestel zal ruimte bieden aan 197 personen, 8 meer dan de huidige 737-800’s waar Ryanair mee vliegt. Door het gebruik van die vliegtuigen kan de CO2-uitstoot per passagierskilometer nog verder omlaag. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button