fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IATA: recordbezettingsgraad voor airlines in mei

De International Air Transport Association (IATA) meldt dat airlines in de maand mei een recordbezettingsgraad hebben genoteerd.

Record

Afgelopen maand mei steeg de bezettingsgraad wereldwijd met 1,4 procentpunt naar 81,5 procent. Niet eerder in mei waren vliegtuigen zo goed gevuld met passagiers als in de afgelopen meimaand. De vraag naar vliegreizen steeg lichtjes met 4,5 procent en de capaciteit zag een stijging van 2,7 procent.

Vraag

‘De vraag van reizigers naar vliegreizen is de laatste twee jaar afgezwakt. Dit sluit aan bij de slinkende wereldhandel, de toenemende handelsspanningen en het afnemende ondernemersvertrouwen. In deze uitdagende omgeving beheren luchtvaartmaatschappijen de capaciteit zorgvuldig om de efficiëntie te optimaliseren’, aldus Alexandre de Juniac, directeur-generaal van IATA.

Europa

In vergelijking met april daalde de vraag naar vliegreizen in Europa. In april groeide de vraag nog met 7,7 procent, in mei was dat 5,4 procent. Wel steeg de bezettingsgraad op vliegtuigen het hardst in vergelijking met de andere regio’s op de wereld, namelijk met 0,7 procentpunt naar 84,2 procent. De capaciteit steeg met 4,6 procent.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button