AirlinesNieuwsProfessional

Minder reizigers voor Norwegian door MAX-problemen

Norwegian heeft in juni minder reizigers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Volgens ceo Bjørn Kjos komt dat doordat de Boeing 737 MAX-toestellen door problemen aan de grond moeten blijven staan.

Passagiers

‘Het totale aantal passagiers is in juni licht gedaald als gevolg van het aan de grond houden van 18 Boeing 737 MAX-toestellen en minder chartercapaciteit. Tegelijkertijd nam het aantal langeafstandsreizigers aanzienlijk toe. Nadat we in juni één Dreamliner hebben ontvangen, hebben we nu een langeafstandsvloot bestaande uit 36 nieuwe, brandstof-efficiëntere vliegtuigen. Na een periode van aanzienlijke expansie en investeringen, ben ik blij dat de cijfers van juni 10 procent hogere eenheidsinkomsten laten zien en dat onze groei vertraagt, in lijn met onze strategie om van groei naar winstgevendheid over te gaan’, aldus Kjos.

Vervoerscijfers

Uit de vervoerscijfers van Norwegian blijkt dat de maatschappij afgelopen maand 3,47 miljoen reizigers vervoerde, één procent, of 21.948 passagiers, minder dan juni vorig jaar. Het aantal beschikbare stoelen steeg met 5 procent en het aantal gevlogen kilometers met betalende klanten steeg met 7 procent. Hierdoor waren de vliegtuigen van Norwegian voor 91,5 procent bezet, een stijging van één procent in vergelijking met vorig jaar.

Op tijd

Afgelopen maand vloog Norwegian 99,4 procent van haar geplande vluchten en vertrok 70,9 procent van deze vluchten op tijd. Dat zijn dezelfde percentages als dezelfde maand vorig jaar. Tot en met juni vervoerde Norwegian in totaal net geen 38 miljoen reizigers, een stijging van 8 procent ten opzichte van vorig jaar juni.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button