fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Net voor deadline een nieuwe bieder voor Alitalia’

Net voor de deadline, die voor de zoveelste keer was verschoven, is er een nieuwe bieder voor Alitalia ten tonele verschenen; het Italiaanse Toto Holding, een bedrijf dat zich bezighoudt met infrastructuur, zo meldt de Italiaanse krant Il Messagero.

Toto

De nieuwe bieder, die zich aan een lange voorgaande rij potentiƫle bieders mag toevoegen, is het Italiaanse infrastructuur-bedrijf Toto Holdings. Toto investeerde in 2008 al eens in de nationale Italiaanse maatschappij, die een lange geschiedenis kent van financiƫle problemen.

Bieders

Een recente bieder was Claudio Lotito, de voorzitter van SS Lazio, een voetbalclub uit Rome. Eerdere geĆÆnteresseerden waren onder andere Ryanair, Lufthansa en easyJet. Die vielen ook weer af. Air France-KLM en Wizz Air werden ook even genoemd, maar uiteindelijk is Delta Air Lines de enige maatschappij die over is gebleven.

Delta

De Italiaanse regering is een overname door Delta en de Italiaanse spoorwegen aan het voorbereiden. Er is echter nog een derde partij nodig. In Italiaanse media wordt al langer gespeculeerd dat dit Atlantia wordt, Ć©Ć©n van de snelwegbeheerders van het land en in handen van Benetton familie, maar nu blijkt dus een andere infrastructuur-reus zich te hebben gemeld. Of en wanneer er een effectief consortium wordt samengesteld van investeerders die het noodlijdende Alitalia uit het slop kunnen trekken zal de tijd moeten uitwijzen.

Lening

Sinds april vorig jaar is de Europese Commissie bezig met een onderzoek naar de staatssteun die Alitalia heeft ontvangen. Altitalia ontving 900 miljoen euro aan leningen van de Italiaanse overheid om de luchtvaartmaatschappij draaiende te houden. Sinds mei 2017 staat het bedrijf onder curatele, nadat een reddingsplan voor de maatschappij door de werknemers op 24 april van dat jaar werdĀ weggestemd. De Italiaanse overheid stelde in eerste instantie 600 miljoen euroĀ beschikbaarĀ om het bedrijf draaiende te houden voordat het verkocht kon worden. In oktober 2017 werd er nog 300 miljoen euro extra in Alitalia gepompt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button