fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Wizz Air UK verbindt oudste Finse stad voor het eerst met VK

Wizz Air UK verbindt sinds 2 juli de oudste stad van Finland voor de eerste keer met het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Britse dochter van de Hongaarse low-cost maatschappij.

Turku

Turku is de oudste stad van Finland en is sinds 2 juli voor het eerst verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Wizz Air UK vliegt namelijk drie keer in de week tussen de luchthavens van Londen Luton en Turku. De vluchten worden op dinsdag, donderdag en zaterdag met een Airbus A321 uitgevoerd. De afstand bedraagt zo’n kleine 1.700 kilometer en de vlucht duurt een krappe drie uur.

Wizz Air UK

In oktober 2017 vroeg Wizz Air UK bij de burgerluchtvaartautoriteit in het Verenigd Koninkrijk een AOC en exploitatievergunning aan. Vorig jaar ontving de maatschappij de vliegvergunning en voert het vanaf Londen Luton vluchten uit met in de VK geregistreerde vliegtuigen. De eerste vlucht voor Wizz Air UK vertrok op 3 mei 2018 naar Boekarest.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button