AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Wizz Air UK verbindt oudste Finse stad voor het eerst met VK

Wizz Air UK verbindt sinds 2 juli de oudste stad van Finland voor de eerste keer met het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Britse dochter van de Hongaarse low-cost maatschappij.

Turku

Turku is de oudste stad van Finland en is sinds 2 juli voor het eerst verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Wizz Air UK vliegt namelijk drie keer in de week tussen de luchthavens van Londen Luton en Turku. De vluchten worden op dinsdag, donderdag en zaterdag met een Airbus A321 uitgevoerd. De afstand bedraagt zo’n kleine 1.700 kilometer en de vlucht duurt een krappe drie uur.

Wizz Air UK

In oktober 2017 vroeg Wizz Air UK bij de burgerluchtvaartautoriteit in het Verenigd Koninkrijk een AOC en exploitatievergunning aan. Vorig jaar ontving de maatschappij de vliegvergunning en voert het vanaf Londen Luton vluchten uit met in de VK geregistreerde vliegtuigen. De eerste vlucht voor Wizz Air UK vertrok op 3 mei 2018 naar Boekarest.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/