BoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing’s schadevergoeding valt niet in goede aarde bij nabestaanden’

De 100 miljoen dollar die Boeing heeft vrijgemaakt als schadevergoeding voor de nabestaanden van de slachtoffers van de crashes met twee Boeing 737 MAX-toestellen is niet in goede aarde gevallen, zo meldt Reuters.

Vaag

Zo laten verschillende nabestaanden weten dat zij niet van te voren op de hoogte zijn gebracht door de Amerikaanse vliegtuigbouwer over de schadevergoeding. Daarnaast klinkt het dat de verdeling van de schadevergoeding vaag is omschreven en niet specificeert waar het geld naartoe gaat.

Telefoontjes

Ook kregen de nabestaanden die in Ethiopië wonen ongewenste telefoontjes na de mededeling van Boeing over de schadevergoeding. Zij werden benaderd met vragen of het geld al was binnengekomen. Ook zou er angst heersen onder de nabestaanden omdat er in Ethiopië geregeld mensen worden ontvoerd voor losgeld. Volgens een nabestaande had Boeing discreet moeten omspringen met de geste en niet aan de grote klok moeten hangen.

Nabestaanden

De schadevergoeding wordt volgens Boeing verdeeld onder de nabestaanden en naar allerhande projecten gaan die ‘de gemeenschap zal steunen’ van de in Indonesië en Ethiopië omgekomen slachtoffers. De Boeing 737 MAX-toestellen crashten door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus van het vliegtuig automatisch naar beneden werd geduwd. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven. Eind juni werd een nieuwe fout gevonden tijdens een test met het vliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close