fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘IAG ontkent nieuw overnamebod op Norwegian’

De International Airlines Group (IAG) ontkent een nieuwe overnamebod op de low-cost langeafstandsmaatschappij Norwegian te hebben uitgebracht, zo meldt Reuters.

Krant

IAG komt met de ontkenning over een overnamebod nadat de Spaanse krant OKdiario op basis van bronnen meldde dat de luchtvaartgroep 1,1 miljard euro zou overhebben voor de Noorse prijsvechter. Volgens de krant zou er een bod staan voor 70 tot 85 Noorse kronen per aandeel, wat bijna het dubbele is van de huidige waarde van de aandelen. IAG ontkent een nieuw overnamebod te hebben uitgebracht.

IAG

Op 12 april van vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat IAG haar pijlen op Norwegian had gericht. Het moederbedrijf van onder andere British Airlines en Aer Lingus kreeg toen 4,61 procent van Norwegian’s aandelen in handen. IAG liet toen weten Norwegian een ‘aantrekkelijke investering’ te vinden. Inmiddels heeft IAG de aandelen weer verkocht en gaf eerder dit jaar al aan geen bod uit te brengen op Norwegian.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button