fbpx
AirlinesEmbraerKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

KLM-vlucht keert terug naar Schiphol

Op 4 juli keerde een Embraer E195 van Stobart Air terug naar Schiphol. Het vliegtuig voerde een KLM-vlucht uit van Amsterdam naar Dublin, maar moest wegens een technisch mankement terugkeren, zo bevestigt een woordvoerder van Stobart desgevraagd aan Up.

Vlucht

Vlucht KL939 van Amsterdam naar Dublin vertrok donderdag 4 juli om 23:07 uur maar landde een uurtje later weer op Schiphol. De reden dat het toestel omkeerde was een ‘technisch probleem’, aldus Stobart Air. Alle passagiers konden op Schiphol veilig uitstappen. Volgens een woordvoerder van KLM werd er een hotel voor de reizigers geregeld en werden ze omgeboekt naar een vlucht die hen op 5 juli alsnog naar Dublin zou brengen.

Overeenkomst

Begin februari liet KLM desgevraagd aan Up weten dat ze een overeenkomst met Stobart Air hebben gesloten om verschillende vluchten uit te voeren. Sinds eind maart vliegt de Ierse maatschappij voor KLM tussen Amsterdam en Brussel, Dublin, Oslo, Norwich en Basel/Mulhouse.

Stobart Air

Vorig jaar stak Stobart Air, onderdeel van Stobart dat ook eigenaar is van Londen Southend, 25 miljoen euro in de airline, nam zestig mensen aan en voegde drie Embraer 195’s toe aan de vloot. Stobart Air heeft Dublin als thuisbasis. Ook voert het vluchten uit voor Aer Lingus, British Airways en Flybe.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button