fbpx
AirlinesEmbraerKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

KLM-vlucht keert terug naar Schiphol

Op 4 juli keerde een Embraer E195 van Stobart Air terug naar Schiphol. Het vliegtuig voerde een KLM-vlucht uit van Amsterdam naar Dublin, maar moest wegens een technisch mankement terugkeren, zo bevestigt een woordvoerder van Stobart desgevraagd aan Up.

Vlucht

Vlucht KL939 van Amsterdam naar Dublin vertrok donderdag 4 juli om 23:07 uur maar landde een uurtje later weer op Schiphol. De reden dat het toestel omkeerde was een ‘technisch probleem’, aldus Stobart Air. Alle passagiers konden op Schiphol veilig uitstappen. Volgens een woordvoerder van KLM werd er een hotel voor de reizigers geregeld en werden ze omgeboekt naar een vlucht die hen op 5 juli alsnog naar Dublin zou brengen.

Overeenkomst

Begin februari liet KLM desgevraagd aan Up weten dat ze een overeenkomst met Stobart Air hebben gesloten om verschillende vluchten uit te voeren. Sinds eind maart vliegt de Ierse maatschappij voor KLM tussen Amsterdam en Brussel, Dublin, Oslo, Norwich en Basel/Mulhouse.

Stobart Air

Vorig jaar stak Stobart Air, onderdeel van Stobart dat ook eigenaar is van Londen Southend, 25 miljoen euro in de airline, nam zestig mensen aan en voegde drie Embraer 195’s toe aan de vloot. Stobart Air heeft Dublin als thuisbasis. Ook voert het vluchten uit voor Aer Lingus, British Airways en Flybe.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button