Editors choiceEindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Meer passagiers en vliegbewegingen voor Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer passagiers en vliegbewegingen gezien dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Eindhovense luchthaven.

Passagiers

Zo ontving het Brabantse vliegveld ruim 3,18 miljoen passagiers. Vorig jaar bedroeg dat aantal 2,93 miljoen wat neerkomt op een stijging van 9 procent. ‘De vluchten van en naar Eindhoven Airport kenden een hogere gemiddelde bezettingsgraad. Deze ging van gemiddeld 158, in de eerste helft van 2018, naar 160,3 in dezelfde periode van dit jaar. Tevens is het aantal bestemmingen sinds de tweede helft van 2018 van 78 toegenomen tot 89′, aldus het vliegveld.

Vliegbewegingen

Ook het aantal vliegbewegingen zag een stijging, namelijk 7 procent. In het eerste halfjaar van 2018 werden er 18.585 vliegbewegingen genoteerd, waarbij in de afgelopen zes maanden 19.854 bewegingen werden uitgevoerd. ‘Naar verwachting komt het aantal vliegbewegingen over heel 2019 op 41.200, vorig jaar waren dat er 38.600. In 2018 telde Eindhoven Airport 6,2 miljoen passagiers. Dat aantal komt in 2019 naar verwachting uit op 6,7 miljoen’, aldus de Brabantse luchthaven.

Groeimatiging

Roel Hellemons, algemeen directeur van het vliegveld: “Eindhoven Airport heeft eerder aangekondigd om in 2019 en 2020 de groei te matigen en niet de maximaal toegestane capaciteit te benutten. In plaats daarvan koos de luchthaven voor meer kwaliteit en een ontwikkeling die in balans is met de directe omgeving. De prognose van het aantal vliegbewegingen voor 2019 laat zien dat we op de goede weg zijn. Daarnaast begint ook de vraag naar meer kwalitatieve bestemmingen, zoals hoofdsteden en economische centra, zichtbaar te worden in de spreiding van ons netwerk. Een groeiende regio als Eindhoven is gebaat bij een goede bereikbaarheid en ontsluiting. In samenspraak met alle betrokkenen, van bedrijven tot omwonenden, proberen we hier een goede invulling aan te geven.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close