fbpx
DefensieEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessional

Nederlandse JSF al drie weken aan de grond

De Nederlandse JSF die in aanloop naar de Luchtmachtdagen op Volkel strandde, staat daar nu al drie weken met motorpech. Dat bevestigt een woordvoerder van de Luchtmacht desgevraagd.

Motor

Het is niet eerder voorgekomen dat één van de Nederlandse F-35’s te kampen heeft gehad met een technisch probleem aan de motor en zolang aan de grond moet blijven, aldus de woordvoerder. 

Vliegbasis

Begin volgende week zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de vorderingen met de reparatie. Mogelijk wordt dan ook duidelijk wanneer het toestel weer kan terugkeren naar vliegbasis Edwards in de VS. “Er wordt druk aan gewerkt, we hopen dat het toestel zo snel mogelijk terug kan keren naar Amerika”, zegt de Luchtmacht-woordvoerder. 

Piloten

Op de donderdagavond vóór aanvang van de Luchtmachtdagen landden twee Nederlandse F-35’s op vliegbasis Volkel. De F-001 en de F-008; de eerste en laatste Nederlandse JSF’s die zijn gestationeerd in de VS, waar de piloten worden getraind. Direct na aankomst bleek dat de F-001 ‘de oudste’ kampte met een probleem aan de motor.

Training 

De F-008 is de maandag na de Luchtmachtdagen conform de planning teruggekeerd naar Edwards. Om de F-001 gerepareerd te krijgen, zijn mensen en materieel ingevlogen vanuit de VS. Vooralsnog zonder succes. Het feit dat de JSF nog steeds in Nederland staat, betekent ook dat dit effect heeft op het trainingsprogramma van de piloten. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button